familie mini & monti

Over de familie achter Mini & Monti.

Dit zijn wij: ons gezin van vier: een creatieve mama, een goedlachse papa en twee lieve dochters. Van ver lijken we traditioneel, van dichtbij blijkt dat net wat anders.

Toen wij drie jaar geleden ondergedompeld werden in het ouderschap, kwamen er een hoop vragen op ons af. Hoe pak je de opvoeding aan? Welke waarden en normen willen we onze kinderen meegeven? En vooral: hoe doe je dat? Uit alle mogelijke hoeken krijg je - vaak verschillend - goedbedoeld advies en leer je al snel dat dé manier niet bestaat. Iedereen is op zoek naar een manier die aansluit bij wie je bent als ouder en als gezin.

Onze pedagogische achtergrond als leerkracht was in die zoektocht een vaste waarde, samen met de basis aan ontwikkelingspsychologie die we er kregen. In onze opleiding liepen we beiden stage in methodescholen en werden geprikkeld door het samenspel van zelfstandigheid en leergierigheid. Montessori, op dat moment nog vrij onbekend in België, dook in onze opleiding voor het eerst op.

Met de komst van onze oudste dochter en de zoektocht naar mooie kinderkamers en uitnodigende speelhoekjes, kwamen we op Pinterest al snel terecht bij de  rustige en aantrekkelijke speelomgevingen die volgens de Montessori-methode zorgvuldig voorbereid werden en waren we meteen verliefd. Alweer sprak Montessori ons ontzettend aan. Dat moment, met een baby in de buik en Pinterest in de hand, was het prille begin van Mini & Monti. 

We verdiepten ons verder in Montessori maar al snel bleek dat het geen simpele taak is om - toch niet in België - alle materialen te vinden die hierbij aansluitenal zeker niet onder één dak. Het belang om ook nog duurzame en eerlijke producten te vinden, maakte de zoektocht van de afgelopen drie jaar nog wat complexer. Stukje bij beetje vonden we producenten van speelgoed en andere materialen die onze dochters op een veilige manier kunnen gebruiken en die niet alleen goed zijn voor hun ontwikkeling, maar ook voor hun gezondheid, het milieu en de mensen achter het productDie willen we graag met jullie delen.

Mini & Monti is een verhaal dat we hier en nu schrijven. Geïnspireerd door onze dochters, voor andere zoekende ouders en hun kroost. Eentje waarvan we elke dag zien welk positief effect het heeft op onze kindjes en op ons gezin. Eentje waarmee we anderen vaak verbazen. Een verhaal dat graag samen met jullie willen schrijven en eentje waarvan we hopen jullie te mogen inspireren, al is het maar een heel klein beetje. 

Welkom in de familie!